Aan leeuwen en leeuwinnen geen gebrek op zondag 2 juni in het dierenpark. De weide van Planckendael ontving 6.000 N-VA-leden. Militanten van over heel Vlaanderen bewezen zo nogmaals wat voor een enorme, hechte familie de N-VA is. Het familiehoofd, Bart De Wever, waarschuwde in zijn toespraak voor de uitdagingen waar België voor staat: een staatsschuld van meer dan 600 miljard euro, een oplopende vergrijzingskost, de klimaattransitie en de urgente heropbouw van het defensieapparaat. 

Goed huisvaderschap

“De narekening van het Planbureau bewijst dat er maar een partij is die de waarheid onder ogen durft te zien. Dat er maar een partij is met een becijferd plan om orde op zaken te stellen. Een partij die het fatsoen heeft om de mensen geen sprookjes te vertellen”, vertelde de voorzitter. “Enkel en alleen een sterke N-VA zal de ondermijning van onze welvaart stoppen.” De N-VA wil met goed huisvaderschap opkomen voor hen die werken, sparen en ondernemen. Want zij zijn geen citroenen om uit te persen, maar zorgen net voor de pensioenen en betaalbare zorg. Bart De Wever ijverde dan ook voor een hervormd beleid ten voordele van de werkende mens.

Veel werk op de plank

De voorzitter besteedde ook enkele woorden aan allerlei belangrijke domeinen. De tanker voor jeugd en onderwijs is aan het keren, en die koers moet verder uitgezet worden. Qua welzijn, kinderopvang en gezondheidszorg moet elke euro renderen en het aanbod worden versterkt. Zowel voor landbouw en industrie moet er toekomstperspectief zijn, terwijl er ook ruimte is voor een herstellende natuur en dierenwelzijn. Op vlak van migratie moet er een beleid komen dat Vlaanderen versterkt. Daarnaast moeten de veiligheidsdiensten en justitie de nodige extra investeringen krijgen, zodat de Vlaming zich veilig voelt.

Zelfbestuur voor Walen en Vlamingen

Ten slotte moet er ook werk worden gemaakt van een confederale omwenteling. “De Vlamingen en de Walen moeten het beleid krijgen waarvoor ze zelf gekozen hebben. Voor een welvarend Vlaanderen, maar evenzeer pour une Wallonie prospère. Zelfbestuur is de beste kuur!” lichtte Bart De Wever toe. “De N-VA is de partij die neen zegt tegen de 18 miljard aan nieuwe belastingen die de PS wil persen uit mensen die werken, sparen en ondernemen. Het is genoeg geweest”, verklaarde hij.

Laatste spurt

“We hebben nog één week om zoveel mogelijk Vlamingen te overtuigen van onze visie. Het moment is aangebroken. Het moet nu gebeuren. En enkel wij kunnen het doen gebeuren”, waarschuwde Bart, die nogmaals opwierp dat hij als kandidaat-premier bereid is om al het nodige te doen. “Wij hebben de plannen, wij hebben de mensen en wij hebben de moed om te doen wat nodig is! Stem N-VA. Voor Vlaamse welvaart!”

Herbeleef de N-VA-Familiedag

Bekijk hier de foto's op Facebook.
Bekijk de integrale toespraak van Bart De Wever (video, 10:20) of lees hem hier na (PDF, 55 kB).
Of bekijk de sfeerreportage (video, 1:46).