Een legaal kansspelaanbod heeft zeker bestaansreden voor de N-VA. Maar enkel als het streng gereguleerd en gecontroleerd wordt. De bescherming van kwetsbare spelers – zoals minderjarigen – staat centraal.

Gokverslaving leidt vaak tot persoonlijke en familiale drama’s. Als gemeenschapspartij ligt deze problematiek de N-VA nauw aan het hart. Strenge controles op overmatig gokgedrag en een doeltreffende preventie zijn dan ook van het grootste belang. Want elke gokverslaafde is er één teveel.

Met de opkomst van online wedden, wordt het er niet makkelijker op om illegale aanbieders op te sporen en streng te bestraffen. Daarom willen we zoveel mogelijk (potentiële) spelers naar de legale aanbieders leiden. De focus moet hoe dan ook liggen op het tijdig identificeren van problematische spelers zodat we hen kunnen helpen hun verslaving te overwinnen. 

De N-VA vindt ook dat minderjarigen nog sterker dan vandaag beschermd kunnen worden. Ondanks bestaande leeftijdsbeperkingen blijft de controle op leeftijd en identiteit bij bepaalde vormen van kansspelen achter.