Vlaams Parlement

Els van Doesburg

Els van Doesburg

Els van Doesburg (35) is sinds 2021 schepen in Antwerpen en voorzitter van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, het Zorgbedrijf Antwerpen en de Woonhaven. Ze geraakte verkozen vanop de lijstduwersplaats in de provincie Antwerpen. 

Koen Dillen

Koen Dillen

Koen Dillen uit Mol is sinds 2013 provincieraadslid. Hij was in de vorige legislatuur ook gemeenteraadslid. Koen is huisarts in Mol en is als arts verbonden aan De Schakel, een zorgvoorziening voor gehandicapten.  

Sanne Van Looy

Sanne Van Looy

Sanne Van Looy (33) is sinds 2022 burgemeester van Malle. Begin dit jaar beviel ze van haar eerste kindje. Ze wordt nu de derde verkozene in de provincie Antwerpen voor het Vlaams Parlement.

Inge Brocken

Inge Brocken

Inge Brocken zal in het Vlaams Parlement zetelen als opvolger van lijstduwer Lieven Dehandschutter, die zijn mandaat niet opneemt. Inge is gemeenteraadslid in Beveren en  onderneemster in hart en nieren, wat zich vertaalt in een engagement bij Unizo.

Tom Seurs

Tom Seurs

Tom Seurs is sinds 2017 burgemeester van het Limburgse As voor de lokale lijst Voluit. Daarvoor was hij er ook schepen. Hij was destijds de jongste schepen van Limburg. Tom werd door Zuhal Demir opgepikt als running mate voor de Limburgse lijst en wordt zo het nieuwe Limburgse N-VA-gezicht in het Vlaams Parlement.  

Andy Pieters

Andy Pieters

Andy Pieters neemt als 1ste opvolger de plaats in van Jan Peumans, die weliswaar verkozen geraakte maar zijn mandaat niet opneemt. Andy was jarenlang de woordvoerder en kabinetschef van Zuhal Demir. Het mag niet verbazen dat hij 100 % Limburger is.

Ine Tombeur

Ine Tombeur

De 47-jarige Ine Tombeur was al van de partij bij de oprichting van de N-VA. Letterlijk, want ze stond naast Geert Bourgeois bij de onthulling van het logo. Ze werkte lang achter de schermen en werd in 2019 schepen van Mensen in haar thuisstad Tienen. 

Eva Ryde

Eva Ryde

Eva Ryde (40) zit al 18 jaar in de gemeenteraad van Ieper, de laatste 12 jaar als schepen. Ze is sterk verankerd in het verenigingsleven van de Kattenstad. Haar sociale inzet en gedrevenheid zal ze goed kunnen gebruiken in het Vlaams Parlement. 

Gijs Degrande

Gijs Degrande

Gijs Degrande (43) werkt al sinds 2007 als fractiemedewerker voor de N-VA. Zijn politieke sporen verdiende hij in thuisstad Beernem, waar hij de lokale N-VA oprichtte. In de vorige legislatuur was hij er eerste schepen. Hij trekt nu als allereerste Beernemnaar naar het Vlaams Parlement.

Griet Vanryckegem

Griet Vanryckegem

Griet Vanryckegem (50) is geboren en getogen in het West-Vlaamse Menen, waar ze sinds 2012 schepen is van onder meer Cultuur. Ze geeft al 20 jaar geschiedenisles in haar thuisstad. Ze is ook lid van het nationale partijbestuur.  

Kamer van volksvertegenwoordigers

Dorien Cuylaerts

Dorien Cuylaerts

In 2013 werd Dorien Cuylaerts burgemeester van Rijkevorsel, meteen de jongste N-VA-burgemeester ooit. Daarvoor was ze al gemeenteraadslid en schepen in de Kempense gemeente. Tot aan haar burgemeesterschap was ze lerares lichamelijke opvoeding. 

Mireille Colson

Mireille Colson

Mireille Colson (46) begon haar politieke loopbaan als gemeenteraadslid in Herselt en werd in 2019 schepen. In 2022 werd ze gedeputeerde in het Antwerpse provinciebestuur, bevoegd voor Toerisme, Vrije tijd, personeel, ICT en communicatie. Ze klimt nu naar een hoger politiek echelon als Kamerlid. 

Lotte Peeters

Lotte Peeters

Het worden drukke tijden voor Lotte Peeters (30). Vorig jaar beviel ze van een tweeling, binnen enkele maanden strijdt ze voor het burgemeesterschap van Hamme en de komende vijf jaar wordt ze Kamerlid voor de N-VA. 

Eva Demesmaeker

Eva Demesmaeker

Met haar 28 jaar wordt Eva Demesmaeker uit Halle een van de jongste Kamerleden. De sportleerkracht haalde haar zetel vanop een zevende plaats en werd zo de verrassing van de campagne. 

Charlotte Verkeyn

Charlotte Verkeyn

Charlotte Verkeyn (35) is sinds 2019 schepen van Ondernemen in Oostende. De advocate was daarvoor al gemeenteraadslid in de kuststad. Justitie is een stokpaardje van Charlotte. Ze is van plan het zeetje mee te nemen naar Brussel. 

Een afscheid is geen vaarwel

Enkele parlementsleden streden hard voor hun zitje, maar werden niet meer verkozen. Sommige volksvertegenwoordigers gaven aan hun parlementaire carrière niet verder te zetten. We bedanken ieder van hen voor hun inzet van de voorbije jaren. 

Onderwerpen