Vervoort liegt in het Brussels parlement

Minister-president Vervoort heeft gelogen tegen het Brussels parlement. Dat is de enige mogelijke conclusie na de antwoorden van premier Wilmès op interpellaties over de betoging van afgelopen zondag. Volgens Wilmès is tijdens de Nationale Veiligheidsraad wel degelijk gezegd dat elke grote bijeenkomst zou indruisen tegen de corona-maatregelen. 

Betoging had moeten verboden worden

De manifestatie van afgelopen zondag, hoe nobel het opzet ook was, had moeten verboden worden. Minister-president Vervoort heeft vorige dinsdag in het parlement resoluut gezegd dat de Nationale Veiligheidsraad vond dat de betoging niet moest verboden worden. Een manifeste leugen dus.

Ook Close blijkt onbekwaam

Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre heeft geen begrip voor de leugen van Vervoort. “Gaat minister-president Vervoort de eer aan zichzelf houden? Dit is er vér over. Ook burgemeester Close blijkt onbekwaam. Ondanks de duidelijke taal van Premier Wilmès vorige week, heeft hij deze betoging totaal verkeerd aangepakt.”  

Hoe gaan Close en Vervoort het vertrouwen herstellen?

Cieltje Van Achter hoopt voor beide Brusselse leiders dat de cijfers in de ziekenhuizen gunstig blijven evolueren volgende week. “Anders hebben Vervoort en Close heel wat uit te leggen. Je kan niet enerzijds applaudisseren voor het zorgpersoneel en anderzijds zeer grote gezondheidsrisico’s nemen door manifestaties toe te laten. Maar hoe de minister-president het vertrouwen opnieuw zal kunnen herstellen, is hoogst onduidelijk. Dat er een bijzonder corona-commissie moet komen om alle verantwoordelijkheden bloot te leggen, is nu wel duidelijk.”