De Vlaamse Rand staat alweer klaar om tienduizenden bezoekers te ontvangen. Gordelaars zullen voor het eerst kunnen proeven van straatsporten zoals panna-voetbal, BMX en skateboard. Professionele durvers maken op een hoogte van maar liefst 20 meter de oversteek tussen de toren van het Kasteel de Viron en hoge bomen aan de overkant van de straat. Graveltochten zijn nu ook een vast onderdeel geworden van het Gordelaanbod, met tochten van 62 of 95 km vanuit Dilbeek over de grindwegen van de Vlaamse Rand. 

Ook voor mensen met beperking

Mensen met een beperking kunnen meer dan ooit mee gordelen op het domein van Huizingen, waar voor hen een gordelcross wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatoren van de Special Olympics. Maar niet alleen sportief is het aanbod breder dan ooit: ook culinair wordt de Gordel alleen maar ambitieuzer. Dit jaar zal de populaire chef Loïc Van Impe met streekproducten de lekkerste gerechten bereiden in Huizingen. 

Geen gewone sportmanifestatie

“De Gordel is geen gewone sportmanifestatie”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “We vieren het groene én het Vlaamse karakter van onze streek. Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers zelf actief bijdragen aan méér groen in de Rand, want ook dit jaar wordt voor elke geregistreerde deelnemer een Gordelboom geplant in de Vlaamse Rand.”