Jeroen Bergers won de verkiezing met 57 procent van de stemmen van tegenkandidaat Glen De Waele. Hij is de 12de voorzitter van Jong N-VA.

“Deze verkiezingen  bewijzen dat de N-VA de volkspartij van Vlaanderen is. Maar liefst 228 jongeren zakten af naar Dworp om hun stem uit te brengen. Allereerst wil ik Viktor bedanken voor zijn tomeloze engagement de afgelopen jaren. Hij was een mentor die er tevens voor zorgde dat Jong N-VA sterker vertegenwoordigd is in de studentensteden dan ooit tevoren. Daarnaast wil ik ook Glen bedanken voor zijn forse engagement als penningmeester en congresvoorzitter de voorbije jaren. Aan politiek talent duidelijk geen gebrek. Glen is een West-Vlaamse leeuw waar jullie nog veel van zullen horen”, zei Jeroen Bergens na afloop.

Activistische houding

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van onze leden. Ze kennen mij als een activist die de vinger op de Belgische wonde legt. Die activistische houding zal Jong N-VA de komende jaren meer dan ooit aannemen. Als student wil ik het ook zeker plezant houden. Jong N-VA is een toffe bende. Samen gaan we met een pint in de hand naar een onafhankelijk Vlaanderenland.”

Nieuw bestuur

Het nieuwe dagelijks bestuur van Jong N-VA bestaat ook nog uit Nick Van Elsen (secretaris), Shauny Bronders (penningmeester), Klaas De Smedt (voorzitter afdelingsraad), Torben Gering (afgevaardigde N-VA-partijbestuur) en bestuursleden Evi Rasschaert, Arne Vermeersch, Mike Verslijpe en Joachim De Leenheer.