Online webinar 'Ontwapend - Vijf jaar na de terreuraanslagen'

23 april 2021 - 20:00

Op 22 maart 2016 stond in en om Brussel de tijd stil.
Moslimterroristen sloegen hard toe in het metrostation Maalbeek en op de luchthaven in Zaventem. Het hele land was in shock. Hoe kon zoiets gebeuren? Hadden we dat echt niet kunnen zien aankomen? En valt een herhaling in de toekomst te vermijden?

Vijf jaar na datum maakt Kamerlid Koen Metsu, veiligheidsspecialist bij de N-VA, een tour d’horizon. Hij sprak met slachtoffers, getuigen en the powers that be, op zoek naar antwoorden die hij nu verzamelde in het nieuwe boek Ontwapend: de ongelijke strijd.

Samen met zijn co-auteur Julien De Wit houdt Metsu het veiligheidsapparaat van ons land tegen het licht. Samen onderzoeken ze de Staatsveiligheid, Justitie, Europol en Defensie. Ze brengen in kaart hoe die diensten omgaan met islamterreur en -radicalisering, nucleair terrorisme, bioterreur en cyberterrorisme. Ze staan ook stil bij de slachtofferopvang en -opvolging na terreurdaden.  Onder meer vanuit zijn ervaring in de tijdelijke commissie Terreurbestrijding, biedt Metsu telkens concrete beleidsvoorstellen voor de nabije toekomst.

Online webinar

N-VA Essen, Wuustwezel, Kapellen en Kalmthout nodigen u uit op een online webinar op 23 april om 20.00 uur, waar Koen Metsu en Julien De Wit hun boek symbolisch boven de doopvont houden. Inschrijven kan tot en met donderdag 22 april via een mailtje naar kapellen [at] n-va.be. Na inschrijving ontvangt u op vrijdag 23 april een mail met de nodige informatie en de link voor deelname.

Adres: 

Digitaal